Kom bag om metoderne på opsporing af våbeneksporten fra EU

Screenshot fra #EU-arms Project

Eksporteret våben fra EU-lande er ikke organiseret systematisk til en slutdestination, og der følges heller ikke op på, hvad våbene bliver brugt til, når først de er sendt afsted.

Derfor satte et team fra Lighthouse Reports og Bellingcat sig for at opbygge #EU-arms-projektet, der netop har til opgave at spore den endelige destination på eksporterede våben fra EU-lande.

Teamet bag projektet har allerede sporet pansrede køretøjer fra Frankrig brugt i Cameroons militær til at bryde med menneskerettigheder. De har også sporet tyske våben blive solgt til Saudi Arabien og Forenede Arabiske Emirater, der er blevet brugt i krigen i Yemen.

Sidstnævnte afsporing har #EU-arms open-source efterforsker og analytiker Leone Hadavi blandt andet været en del af. Og det er også ham, du kan møde på Berlingske d. 17. februar, når han vil gennemgå metoderne bag #EU-Arms-projektet.

Leone Hadavi har en kandidatgrad i krigs- og sikkerhedsstudier og en LLM (akademisk forskningsgrad inden for jura) i international humanitær lov, international kriminel lov for væbnet konflikt. Før han kom på #EU-arms projektet arbejdede han som intern analyst i Den Internationale Straffedomstol (ICC).

Sted: Berlingske Media, Pilestræde 34, København K

Tid: Dørene åbner 14:45 og oplæg starter kl. 15

Pris: Gratis, men HUSK tilmelding på dette link senest 12. februar

Sprog: Engelsk

Se begivenhed på Facebook her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *