Center for Undersøgende Journalistik holder filmvisning og debat 4. oktober

Filmvisning og debat: Når journalister sætter livet på spil


IKH og CUJ viser dokumentar-filmen ’Courage’, og du er inviteret!

Om filmen: De er dedikeret til journalistikken, men er under massivt pres fra regeringer, virksomheder og kriminelle. De bruger undersøgende værktøjer til at kæmpe imod korruption og uretfærdigheder. De afslører, hvad magthaverne forsøger at skjule. Og de risikerer at komme i fængsel, at blive udsat for tortur eller at blive slået ihjel for deres journalistik. ’Courage – journalism is not a crime’ handler om journalisterne Mehman Huseynov, Erdem Gül og Lawi Weng fra henholdsvis Aserbajdsjan, Tyrkiet og Myanmar – lande, hvor pressefriheden, uafhængige medier og ytringsfriheden er truet.

Instruktøren af filmen Tom Heinemann vil være til stede under visningen og til efterfølgende debat sammen med Gulnara Akhundova fra International Media Support. Hun er Head of Global Response -´og som en af journalisterne i filmen, selv fra Azerbaijan og i eksil. Tom Heinemann har produceret et hav af prisvindende undersøgende dokumentarfilm, heriblandt ’Fanget i mikrogæld’ og ’ Når tilbud dræber’.

Gå ind og tryk deltager her.

Hvornår: 4. oktober 2018 kl. 15:30-17:00
Hvor: Roskilde Universitet, Bygning 46.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *